Monday, April 16, 2012

Kreft og grønn te � sortering gjennom bevis

Nå har de fleste av oss hørt at grønn te kan ha enorme potensialet i å hjelpe oss med å vinne krigen mot kreft. Det har vært mange studier som har vist at grønn te har vist seg å hindre utviklingen av kreft når det er en betydelig del av din diett. I tillegg har det også vært studier som har vist at grønn te kan ha potensial for behandling av kreft.


Men da av og til vil du oppdage en studie som gjør det høres som om grønn te kan faktisk ha noen negativ effekt på vår helse. Så, det er lett å bli forvirret som å legge om vi virkelig bør til grønn te å våre dietter for helsemessige fordeler eller ikke.


Her er et par ting som er kjent for sikker.


Anti-oxidants er bra for oss. De bekjempe frie radikaler som er opprettet i våre organer som vi behandle mat. Når vårt kosthold er lav i anti-oxidants skade frie radikaler våre celler og vårt DNA. Over tid fører dette til aldring og sykdom.


Te inneholder EGCG og polyfenoler. Disse er to av de mest potente formene for anti-oxidants, spesielt å lage te, grønn te, på grunn av mangelen på gjæring, rik på stoffet som beskytte oss mot aldring og sykdom.


Det er ingen kjente ulemper ved å drikke grønn te. Grønn te er lavere i koffein at kaffe eller Sort te, slik at det er en god drikke valg for de som må se deres inntak av koffein. Og det er helt naturlig. En enkel kopp te har ingen tilsetningsstoffer, konserveringsmidler eller behandlet stoffer.


Asiatiske kulturer drikker store mengder grønn te, og har en betydelig lavere enn forekomsten av kreft, hjertesykdommer og strøk. Selvfølgelig kan det være andre faktorer i asiatiske livsstil som påvirker deres lavere forekomst av sykdom. Det er imidlertid noen statistikk som er oppsiktsvekkende. For eksempel, nesten 75% av alle japanske menn røyk, men risikoen av lungekreft og hjertesykdommer er betydelig lavere enn for amerikanske menn.


Det er sant at vi trenger mer forskning på mennesker for å få mer bevis om grønn te og dens potensial for å hindre eller behandle kreft.


Mange av studier som har blitt gjennomført har vært på mus. Menneskelige forskning tar år av følge etter etter for å være avgjørende, og er vanskeligere enn laboratory research. Og det er mange flere faktorer som må vurderes under menneskelige studier, for eksempel vaner og genetikk.


Det er en interessant diskusjon av studier som har utført på grønn te og deres resultater, både positive og negative, i National Library of Medicine. Denne publikasjonen ga en oversikt over flere studier gjort på grønn te og kreft. Nedbryting ser slik ut.


I 5 studier på tykktarmskreft, tre konkluderte med at det kan føre til at kreft, en konkluderte med at grønn te kan bidra til kreft.


I 4 studier på endetarms kreft rapportert et at grønn te kan hindre kreft, men to viste at det kan faktisk bidra til å utvikle sykdommen.


I 10 studier på magen kreft antydet 6 at grønn te kan forebygge kreft og 3 antydet at det kan bidra til kreft. Den mest omfattende studien på magen kreft rapporterte at grønn te er en effektiv out preventer av kreft.


Nesten alle studier på pancreatic og esophageal kreft antyder at grønn te har en forebyggende virkning, og de fleste lunge kreft studier har vist positive resultater, selv om det har vært minst én studie som rapportert og økt risiko forbundet med grønn te.


Så, i likhet med mange andre forskning helseproblemene, det er fortsatt mye arbeid som må gjøres. Og det har vært noen få studier som har vist en mulighet for at grønn te kan faktisk øke risikoen for kreft. Men når du tar forskningen som helhet, virker det sannsynlig at du er bedre å drikke grønn te enn å unngå den.


Som forskning fortsetter, vil vi vite mer definitive informasjon om beskyttelsesnivået som grønn te kan gi, og bare nøyaktig hvordan det gir denne beskyttelsen. Som vi lære mer, vil vi bli bedre i stand til å bestemme hvor mye te du virkelig trenger å drikke, og på hvilke kreft den synes å være mest effektive.


Til tross for få studier som har vist noen negative resultater, tror generelle forskere at grønn te viser stor løftet i området av kreft forebygging og behandling. I århundrer, har asiater brukt grønn te å forhindre og behandle alle slags sykdommer, selv før det var vitenskapelig forskning til å støtte den.


I mellomtiden synes det å være ingen grunn til å unngå grønn te. Det er forfriskende, har ingen bivirkninger, og kan være en fin måte å redusere inntaket av koffein. Hold øynene ut for nye forskningsresultater som de dukker opp-det er sikker på å være spennende å finne ut alle potensialet som ligger i grønn te.

No comments:

Post a Comment