Tuesday, April 17, 2012

Grønn te og øke risikoen for lungekreft?

De siste årene, har vi oppdage de helsemessige fordelene av å drikke grønn te. Spesielt, forskere er å fortelle oss at grønn te kan ha betydelige fordeler når det gjelder å redusere våre risikoen for kreft, og kan også hjelpe langsom fremgangen av kreft i pasienter som allerede har sykdommen.


Kraften i grønn te kommer fra sin høye anti-oxidants. Te kommer fra Camellia sinensis anlegget, og te-blader naturlig inneholde catechins. Catechins tilhører flavan-3-ol klassen av flavonoider.


EGCG er en av mange catechins finnes i te, og regnes for å være den mektigste anti-oxidant i te blader. Grønn te inneholder flere av sin opprinnelige anti-oxidants enn svart te grunn av behandlingen som svart te gjennomgår. Fermenting te blader, som er en del av behandlingen te blader for Sort te, konverterer disse catechins til andre forbindelser og reduserer deres helsemessige fordeler.


Anti-oxidants er viktig for vår helse, fordi de bekjempe frie radikaler i kroppen. Frie radikaler finnes naturlig som en del av prosessen kroppen går gjennom når du konverterer mat til energi. Frie radikaler kan skade våre celler og vårt DNA hvis vi ikke bekjempe dem.


Dette er grunnen til mat og drikke med anti-oxidants, som frukt, grønnsaker og grønn te, er så viktig for vår helse. Anti-oxidants er knyttet til å forebygge kreft og en redusert risiko for hjerneslag, hjertesykdommer og lavere blod Kolesterol.



Alt dette er selvsagt veldig gode nyheter. Men synes én studie som peker oss i den andre retningen, slik at det vises at grønn te kan faktisk øke risikoen for å utvikle lungekreft.


I en studie utført i Hong Kong, ble 200 kvinner med lungekreft og 200 kvinner uten sykdommen intervjuet om sine å spise og drikke vaner, Røykfrie historie og eksponering for forurensning i miljøet. Studien viste at deltakerne som var lang sikt grønn te drinkers hadde en betydelig høyere risiko for å utvikle lungekreft.


Sammen med studie på pasienter testet forskere også noen merker av grønn te som er svært populært i Kina. De fant ut at når te hadde en tendens til å mutate under metabolisme når fôres til rotter. Så, dette kan ytterligere bety at grønn te, når kombinert med andre typisk forurensende stoffer som vi er utsatt for, kan bli kjemisk endret i kroppen. Denne kjemisk endring kan faktisk føre til langsiktige, lav dosering eksponering for grønn te å sette fart på utviklingen i noen individer.


Så, som laymen, hva bør vi konkludere fra denne studien? Vel, tror selv forskere at den eneste konklusjonen vi bør trekke fra denne studien er at det kreves ytterligere forskning.


Så mange studier har vist at grønn te anti-oxidants trolig har makt til å hjelpe oss med å leve lenger og sunnere liv. Denne studien ikke spesielt stave ut andre livsstil vaner av lunge kreft-pasienter som drakk grønn te. For eksempel, vet vi ikke hvis en stor andel av disse pasientene også røykt.


I tillegg viste studien at grønn te-drinkers forbrukes drikkevarer i ganske små mengder, men over en periode på mange år. Så, vi også må vurdere graden av eksponering for te og andre faktorer.


Fra evaluere bare én studie, er det lite informasjon til å fortelle oss hvis risikoen for lungekreft økes når en pasient drikke grønn te i kombinasjon med noen andre livsstil eller miljømessige faktor, eller hvis det er en mulig risiko bare fra å drikke grønn te. Dette er grunnen til at selv forskere som gjennomført Studien konkluderte med at vi trenger å undersøke problemet ytterligere.


Mange studier har blitt gjennomført sammenligne forekomsten av kreft i asiatiske kulturer med det europeiske og amerikanske kultur. Disse studier har vist at asiatiske kulturer har en betydelig lavere risiko for hjerte sykdommer og kreft enn Europa og USA. Så, det er trygt å anta at noe i asiatiske livsstil er sunnere. Men, er det te?


Absolutt, asiater drikke mer te enn vestlige (selv om britene kommer i et meget nært andre). Imidlertid asiater også er mindre sannsynlig å være overvektig, og vi vet at fedme er knyttet til høyere forekomsten av kreft og hjertesykdommer.


Er det asiatiske kostholdet sunnere enn vår, og de spiser langt mer fisk enn vi gjør. Vi vet at en høy forbruket av fisk er sunt, bekjempe aldring og sykdom.


Men asiater, spesielt asiatiske menn, er langt mer sannsynlig å røyke enn vestlige europeere og amerikanere. Likevel, de har en lavere risiko for lungekreft og hjertesykdommer.


Så, som du kan se, det er en komplisert problemet. Det vil sikkert ta langt mer forskning for å finne ut akkurat hva den magiske kombinasjonen kan være. Mer sammenligning mellom asiatiske livsstil og vår egen og flere studier om de spesifikke fordelene og risikoen ved visse matvarer og drikker kan hjelpe oss å finne ut hvordan vi best kan bruke produkter som te for å bevare helse.

No comments:

Post a Comment