Tuesday, November 6, 2012

Forhindre kreft ved å spise bær

Det har vært godt etablert at en diett høy i frukt og grønnsaker er nyttig i å forebygge mange sykdommer, inkludert kreft.


Det har også vært febrilsk undersøkt er effekten av bær på kroppen. Noen forskere har studert helsegevinst av bestemte bær, mens andre har fokusert på å isolere helsefremmende bioaktive forbindelser som gir bær deres krav til berømmelse.


Noen av de kjente kreft-forebyggende agentene finnes i bær inkluderer vitaminene A, C og E og folic acid; kalsium og selen; beta-karoten, alpha-karoten og lutein; phytosterols som beta-sitosterol og stigmasterol; triterpene estere; og fenoliske molekyler som anthocyaniner, flavonols, proantocyanidiner, ellagitannins og fenoliske syrer. Bærene inneholder høye nivåer av en rekke ulike fytokjemikaliene, hvorav de fleste er fenoliske molekyler.


Hvis du ikke er kjent med fleste av disse forbindelsene så ikke fortvil. De er alle mer eller mindre forskjellige typer antioksidanter. At bær viser potent antioksidativ egenskapene er allment akseptert, men deres biologiske egenskaper strekke seg utover antioxidation.


Faktisk, bær også viser egenskapene for anti-inflammatory, er i stand til å hemme celle spredning, modulerer celle syklus arrestasjon og indusere apoptose (programmert celledød) i kreftceller med liten eller ingen negative effekter i normale celler.


Disse egenskaper gjør bær en awesome addisjon å enhver helse-tenkende diett.


For eksempel en 2006 studie i Journal av jordbruk og Food Chemistry viste at blackberry, black bringebær, blåbær, tranebær, røde bringebær og jordbær ekstrakter hemmer veksten av menneskelig muntlig, bryst, tykktarm og prostata kreftceller.


I 2006, journal ernæring og kreft publisert en 6 måneders kreft-forebyggende pilotstudie som ble gjennomført ved å tilsette 32 g eller 45 g (kvinnelig og mannlig, henholdsvis) av fryse tørket black bringebær pulver (BRB) til pasienter med Barrett's esophagus (BE), en prekankrøse esophageal tilstand.


BES betydning ligger i det faktum at det gir en 30-40-fold økt risiko for utvikling av esophageal adenocarcinoma, raskt økende og ekstremt dødelig form for kreft. På tidspunktet for publikasjonen støttet midlertidige findings fra 10 pasienter med være finding at daglig forbruk av BRB fremmet reduksjoner i to markører av oksidativt stress.


Så går det uten å si at bær er en velsignelse. Som en regel av tommelfingeren, mat (eller bær) som har en dyp fargerike nyanse vil mest sannsynlig være en høy kilde til antioksidanter. Nøkkelen er å innlemme et bredt utvalg av forskjellige farger for å dra nytte av alle deres respektive antioksidantegenskaper.


Legg til bær til smoothies, til morgen frokostblanding og salater, eller nyte dem på egen hånd. Her er en bær-licious oppskrift for å få smaksløkene startet:


Berry Fusion frokost


½ kopp hver blåbær, bringebær, jordbær, bjørnebær
¼ kopp goji bær, gjennomvåt (valgfritt)
4 ss shredded tørket kokos
1 kopp ris eller mutter melk valgfrihet


•Kombiner bær i en bolle, dryss kokos overtop, og topp med melk.


Ernæring ekspert, Yuri Elkaim og sin banebrytende bok, spise for energi, har hjulpet tusenvis av mennesker i over 80 land gjenvinne kontrollen over deres helse og vekt. Se hans ny du Tube Video og oppdage en deilig grønn smoothie oppskrift som vil holde deg energi og næret. Besøk http://www.EatingforEnergy.ca for mer om hans revolusjonerende sunn spise bok.

No comments:

Post a Comment