Saturday, November 10, 2012

Anti-kreft diett

Det pleide å være tenkte at kreft var en uforutsigbar sykdom - hvis din "nummer cam opp" det var uunngåelig. Men vi nå lærer at, i et flertall av vaser, kreft kan være en "menneskeskapte" sykdom.


Årsakene til kreft


Forsker oppdager at mange typer kreft kan forebygges. Sigarettrøyking, overdrevent alkoholforbruk, miljøforurensning, kosthold og andre livsstilsfaktorer er viktigste årsakene til kreft. Anslag viser at over 60 prosent av alle kreftformer hos kvinner, og over 40 prosent i menn er kosthold relatert. Ernæringsmessig relaterte kreftformer inkluderer kreft i bryst, prostata, kolon, magen, bukspyttkjertelen og leveren.


Fôr faktorer som er mistenkt for bidrag til kreft er giftstoffer fra muggsopp, alkohol, broiled eller stekt mat (spesielt animalske produkter), nitritt, lavt inntak av vitamin A og C, høy fett og lite fiber forbruk og mulig koffein.


Kreftfremkallende Agent


En rekke kreftfremkallende agenter har blitt identifisert i moldy mat - peanøtter, mais, bomullsfrøolje og moldy ost skall. Røkt og trekull broiled matvarer inneholder et kreftfremkallende stoff kalt benzopyrene. Denne forbindelsen er dannet spesielt når fettstoffer kjøtt blir kokt ved svært høy temperatur. Det har blitt rapportert at en kilo av trekull-broiled biff har så mye benzopyrene som finnes i viktig av 600 cigaret!


Metyl-cholanthrene, en annen kreft-produserende kjemiske, er dannet er fett kjøtt når det er broiled, stekt eller stekt. Det er antatt å være en mulig viktig medvirkende faktor i kreft i tarmen. Interessant, er metyl-cholanthrene ikke dannet når vegetabilske oljer er overopphetet.


Natrium nitritt, et tilsetningsstoff som brukes til å bevare den røde fargen av kjøtt, produserer en kreft-forming kjemisk kalt nitrosamine. Vitamin C hemmer den kjemiske nitrosamine, følgelig inkluderer frisk frukt (spesielt sitrusfrukter) og grønnsaker i kostholdet kan være fordelaktig.


Beskyttende mat


Noen matvarer faktisk beskytter mot kreft. Medlemmer av brassica familien, som inkluderer kål, broccoli, brussell rosenkål og blomkål, inneholder et enzym ødelegger karsinogen-benzopyrene, beta-karoten (gul-oransje pigment i mange frukt og grønnsaker) beskytter mot visse kreftformer. Studier i Japan og Norge har funnet ut at mer mørk grønn grønn eller gul-oransje grønnsaker spist, jo lavere risiko for lungekreft.


I en New York-studie hadde personer spise grønnsaker mindre enn 20 ganger per måned mer enn dobbelt så risikoen for å utvikle tykktarmskreft enn de som spiste grønnsaker mer enn 60 ganger per måned. Også viste studien at personer spise kål mindre enn en gang i måneden har en risiko for tykktarm kreft tre tid s at personer spise kål minst en gang i uken.


Advarsler og forslag


En amerikansk forskning komiteen på kosthold og kreft foreslo disse viktige retningslinjer:


1. Spise mindre fett (under 30 prosent av totale kalorier).


2. Spis mer frukt (spesielt sitrus), grønnsaker (spesielt gul-oransje og kål familie) og fullkorn produkter.


3. Spis svært lite salt-kurert, syltet eller røkt mat.


4. Unngå moldy, forurenset mat.


5. Unngå alkohol siden det er forbundet med økt risiko for kreft i leveren, munn, spiserør, svelg og strupehodet.


I sammendraget, bør vi spise mindre fett, mindre kjøtt, og mer fiber-rik korn, frukt og grønnsaker til å redusere risikoen for kreft.

No comments:

Post a Comment