Sunday, February 12, 2012

Din livsstil og risikoen For blære kreft

Hvert år mer og mer forskning er gjennomført på hvordan du kan redusere risikoen for å utvikle kreft. For enkelte former for kreft er det ganske enkelt å forstå hvordan å redusere risikoen.


For eksempel, vet vi at de fleste lunge kreft ofre er røykere, og at mange tilfeller av hudkreft er forårsaket av ubeskyttet over sola. For andre kreft er forstå hvordan å redusere våre risikoen ikke så enkelt, fordi vi ikke virkelig forstår hva som forårsaker dem.


Selv i kreftformer som vi ikke fullt ut forstår, jobber forskere for å bestemme hvordan vår livsstil kan øke vår risikoer. For eksempel ble det gjennomført en studie i Nagoya, Japan for å forstå bedre livsstil faktorer som kan bidra til utviklingen av urin blæren kreft.


Studien også evaluert livsstil vaner som faktisk reduserer risikoen for blære kreft. Resultatene var interessant, og kan hjelpe oss å gjøre livsstil valg som kan beskytte vår helse.


Denne studie undersøkte følgende livsstil vaner og deres evne til å øke eller redusere risikoen for urin blæren kreft:


Sigarettrøyking – sigarettrøyking ble funnet for å øke risikoen for å utvikle urin blæren kreft. Den økte risikoen var større betydning i kvinner enn menn.


Drikking kakao – interessant nok, drikking kakao ble knyttet til en heving i risikoen for urin blæren kreft i menn, men ikke i kvinner.


Hårfarge – kvinner som brukes hårfarge hadde en litt forhøyede risiko for å utvikle urin blæren kreft hvis de også røyker. Røykfritt kvinner hadde imidlertid ingen betydelige risikofaktor, hvis de brukes hårfarge.


Drikker kaffe-kaffe drikking viste ingen økt risiko – men det viste ingen fordel, enten.


Drikker alkohol – ingen betydelig risiko var forbundet med inntak av alkohol.


Drikking sodaflasker – ingen betydelig risiko ble assosiert med drikking brus.


Drikking frukt juice frukt juice var assosiert med redusert risiko i utviklingen av urin blæren kreft i menn. Ingen risiko eller fordel var synlig i kvinner.


Drikke te – kvinner som drakk Sort te og pulverisert grønn te viste en redusert risiko for å utvikle urin blæren kreft. Tallene for menn viste ingen økning eller redusere risiko.


Hva er så stor om te og frukt?


Denne studien reflekterer funn av mange andre studier, indikerer at te og frukt er til nytte for å forebygge kreft. Forskere er nå fullt begynner å forstå hvor viktige disse stoffene er å beskytte vår helse. Men, hvorfor er de så viktig? Vel, er svaret i anti-oxidants.


Anti-oxidants har makt til å bekjempe frie radikaler. Frie radikaler produseres naturlig av vår kropp under prosessen med å konvertere maten vi spiser til energi. Disse frie radikaler fart på aldring prosessen, og kan føre til tett arteries, kreft og andre sykdommer ved å skade våre celler og DNA.


Frukt, grønnsaker og te er fylt med anti-oxidants. En diett som er rik på disse matvarer hjelpe derfor kvitte seg med våre organer av frie radikaler som sette vår helse i fare. Noen matvarer og drikker har kraftigere anti-oxidants enn andre. Leger anbefaler at vi gjøre disse "super mat" en del av vår hverdag.


Frukt


Alle frisk frukt er rik på anti-oxidants. De som er mest potente inkluderer imidlertid blåbær, pomegranates, jordbær og tyttebær.


Grønnsaker


Igjen, ferske grønnsaker leverer en fint dose av anti-oxidants. Tomater, som inneholder lycopene, er en av de beste grønnsakene du kan spise. Men er artisjokker og røde bønner også svært gode anti-oksiderende kilder.


Te


Te er en enkel måte å få din anti-oxidants. Te kommer fra camellia sinensis anlegget. Det finnes mange typer te på markedet, men alle te kommer fra samme anlegget.


Forskjellen mellom grønn, hvit og svart te kommer fra måten te er behandlet. Svart te er fermented; hvit og grønn er ikke. Grønn og hvit te har blitt funnet for å være bedre kilder til anti-oxidants fordi de fermenting at Sort te går gjennom endringer anti-oxidants i forbindelser som ikke er så sunt.


Studien sitert ovenfor fant at Sort te hadde de samme fordelene som grønn te å hindre urin blæren kreft i kvinner. Men de fleste andre studier utført på fordelene med te har konkludert med at grønn te er bedre.


Grønn te begynte å få oppmerksomhet på grunn av betydelig lavere forekomsten av kreft og hjertesykdommer i asiatisk kultur. Selv om asiater er mer sannsynlig å røyke enn amerikanerne, har de lavere forekomst av kreft og hjertesykdommer – selv lungekreft. Det ser ut til at deres høy forbruk av grønn te beskytter deres sunnhet på en måte som andre kosttilskudd vaner ikke.


Forskning har antydet at grønn te kan være effektiv ved behandling av pasienter som allerede har kreft. Flere studier, på ulike former for kreft, har vist at tradisjonelle kreft behandlinger, for eksempel kjemoterapi, er mer effektive når grønn te administreres sammen med behandling.


Grønn te synes å øke konsentrasjon av narkotika i cancerous cellene og bremser ned kreft progresjon, kanskje selv å hindre metastasering.


Alle undersøkelser som er utført har vært på mus eller in-vitro, selv om studien skissert ovenfor ble utført på mennesker. Det neste trinnet i å virkelig forstå hvordan matvarerne, inkluderer te, kan beskytte vår helse, forebygge kreft og andre sykdommer, er å gjennomføre mer menneskelig forsøk.


Resultatene kan ta år, fordi menneskelige forsøk på forebygging krever følgende fag over en lengre periode.


Å forebygge kreft er en national health bekymring. Absolutt, mye mer forskning er nødvendig før vi kan få sann forståelse av hvordan du kan beskytte vår helse. En ting er sikkert, men; en diett som er rik på frukt, grønnsaker og te er en god start!

No comments:

Post a Comment