Sunday, February 10, 2013

Cancer Prevention: Hvordan å holde seg borte fra kreft med et sunt kosthold

Holde passe og sunt bør være et mantra av livet skal unngå alle typer sykdommer som blodtrykk, diabetes og kreft etc. kreft er en svært alvorlig sykdom som til tider viser dødelig hvis ikke oppdages ved tidlige stadier. Forekomsten av denne sykdommen kan forebygges ved å ta noen forholdsregler.


Det fremste skrittet som skal tas er å endre de spise vane. Næringsrik mat bør inkluderes i daglige måltid for å holde sunn. Cruciferous grønnsaker like blomkål, kål, Kale, Brussel spirer som er en rik kilde til vitaminer, mineraler og fiber skal inkluderes. Tomater er rike på vitamin c som bør tas sammen med frokost av egg, gulrot rik på beta carotene har anti oxidant egenskaper som virker på frie radikaler av cancerous celler og hindrer deres multiplikasjon.


Grønne bladgrønnsaker, soya, tofu etc bør være en del av våre måltid. Men man må vurdere at overdreven inntak av ernæring også fører til kreft må derfor vi har balansert måltid. Grønnsaker bør tas rå, kokt eller lett fres skjemaet som cookie antas å ødelegge egenskapen ernæringsmessige for maten.


Frukt er en annen rik kilde til vitaminer og mineraler som har anti-cancerous egenskaper. Grapefrukt, appelsiner-rik på vitamin C hjelp kvitte kreftfremkallende stoffer fra kroppen. Papaya er en annen frukt som hindrer opptaket av nitrosaminer fra jord eller bearbeidet mat som er kreft. Ferske fruktjuicer er også svært gunstig. Men man må være forsiktig å velge fersk, økologisk dyrket frukt. Pakket frukt juice bør unngås som de har unødvendige høyt sukker er rik på kalorier, og har ikke eksisterer ernæringsmessig verdi.


Fibrøs mat som kli, hel hvete, pulser, apple og fersken bør spises daglig. Dette bidrar til å unngå tarm, kolon, rektum, magekreft. Bearbeidet mat som brød, lunsjen kjøtt, salami, potet wafere bør tas i minimal mengde. Disse matvarer er rike på salt og fettsyrer. Deres ernæringsmessige verdi er null. De forårsake fedme som videre fører til kreft i magesekken, kolon, nyre, galleblæren, bukspyttkjertelen osv.


Salt og sukker bør tas i moderasjon. Overdreven natriuminntak er ikke sunt, og så er overdreven sukker som legger til tomme kalorier. Les kjøtt som biff, lam og gris bør tas en gang i uken i mindre mengde. Ikke vegetarianere bør inkludere mer fisk i sitt daglige kosthold som det har anti kreft fordeler. Fiskeolje er også ment å redusere risikoen for kreft. Vanninntak bør økes for å skylle ut giftstoffer fra kroppen.


Alkoholforbruket bør være i moderasjon som overdreven inntak fører til oral cancer og kreft i halsen, strupehode og lymfe etc. røykere skal være ekstra forsiktig og bør kutte ned på røyking.


Å være sunn er det mest avgjørende tingen for en lykkelig levende. Få preventions og ekstra omsorg kan forsikre en lang levetid for en privatperson. Derav burde ettall ta vare for å spise sunt kosthold i moderasjon og trene daglig. Overstadig på junk food men innimellom.


For helsen din!

No comments:

Post a Comment