Friday, February 8, 2013

Cancer Prevention: 5 Natural Foods som hindrer kreft

Kreft er en av de viktigste årsakene til død over hele verden. I følge et anslag, antas det at en tredjedel av dødsfall over hele verden er forårsaket av det. Det er en generell oppfatning at kreft er en arvelig sykdom. Selv om eksterne faktorer som kjemikalier, forurensning etc er også antatt å forårsake kreft. Vår livsstil og mat vaner er store medvirkende faktorer for kreft.


National cancer institute samt world cancer research fund tror på sunn spise for å forebygge kreft. Fem viktige matvarer innarbeides i vårt daglige kosthold for å forebygge kreft er som følger:


Grønnsaker:


Brokkoli, blomkål, løk, hvitløk, gulrot, søtpotet, spinat, bønner, avokado, salat, asparges er noen av grønnsakene som skal inkluderes i våre daglige måltid å beskytte oss fra kreft. Brokkoli, blomkål, grønnkål inneholder antioksidanter lutein og zeaxanthin som bidrar til å redusere risikoen for prostatakreft eller noen annen form for kreft. Bønner, spinat, salat, avokado inneholde folat, som er en forebyggende mat for kreft i bukspyttkjertelen. Tomater og søte poteter er rik kilde til betakaroten, en forebyggende vitamin. Grønnsaker bør tas helst i rå form som de er rikere på næringsstoffer.


Frukt:


En annen viktig matvaregruppe skal tas med i vårt daglige liv for å unngå kreft. Frisk, organisk dyrket frukt spist i rå form eller utdraget idet juice bevise sunt for et individ. Frukter som banan, grapefrukt, orange, papaya, røde druer, jordbær, bringebær; blåbær er noen viktige frukter som bidra til å redusere kreft. Papaya er antatt å hindre absorpsjon av nitrosaminer fra bearbeidet mat og dyrking jord, som er vesentlig årsak til kreft. Mens banan er rik på kalium og røde druer er rik på bioflavonoid; bærene også antas å ha anti kreft næringsstoffer.


Fisk:


Denne hvitt kjøtt er rik på Omega-3-ere og essensielle fettsyrer som fungerer som et forebyggende tiltak mot brystkreft. De er sunt for våre hjertet og hjernen. Fiskeolje antas å beskytte mot prostata og kolon kreft.


Væsker:


drikke masse vann, juice, grønn te og chai er avgjørende for å holde kroppen sunn. Drikking 5 liter vann hver dag vasker ned alle giftstoffer fra kroppen vår. Mens vegetabilske og fruktjuicer gi viktige næringsstoffer og vitaminer. Grønn te er en rik kilde til antioksidanter. Det har blitt bevist av American institute of cancer research at grønn te inneholder fytokjemikaliene som antas å stoppe transformasjonen av normale celler til kreftceller.


Soya:


Det er en rik kilde til protein. Samtidig som soya er også antatt å være rik er fytokjemikaliene ansvarlig for forhindring av brystkreft. Soya kan tas daglig som soyamelk, tofu, granulat, puls. Enhver form for soya beviser gunstig unntatt bearbeidet skjemaet. Vi bør unngå soya sjetonger rik på salt samt andre bearbeidet soya snacks. Faktisk noen form for bearbeidet mat være det er salami, chips, pølser eller kald drikkevarer usunn og store årsaken til forskjellige typer kreft.


For helsen din!

No comments:

Post a Comment